Logo
Logo Ringkøbing Skjern Kommune

Vorgod-Barde

6920 Videbæk

Vorgod-Barde ligger fem minutters kørsel fra Videbæk og et kvarter fra Herning

Skoler

Skoler:
Vorgod-Barde Skole

Indkøbsmuligheder

Indkøbsmuligheder:
På benzintanken og i Videbæk

Sportsfaciliteter

Sportsfaciliteter:
Vorgod-Barde Hallen

Offentlig transport

Offentlig transport:
Bus

Natur

Natur:
Vorgod Å, Egeris Plantage

Byliv

Byliv:
Videbæk/Herning

Vorgod-Barde - tæt på arbejdspladser, byer og natur

Vorgod-Barde har lidt over 1.000 indbyggere og vil gerne have nye tilflyttere. Et byudviklingsprojekt er godt på vej for at skabe plads til flere. Se også mere under "Nye grunde på vej".

Vorgod-Barde er centralt placeret ved hovedvej A15 kun fem minutters kørsel fra Videbæk, hvor der er flere store arbejdspladser og et alsidigt handels- og butiksliv. Der er også kun et kvarters kørsel til Regionshospitalet Gødstrup og Hernings bycentrum plus lidt kortere til motorvejene mod øst og syd.

Der er dagpleje og en stor daginstitution i Vorgod-Barde og skolen med SFO omfatter 0.-6. klasse.

Der er et aktivt foreningsliv og mange aktiviteter for børn og voksne i Vorgod-Barde Hallen. Byen har blandt andet en løbeklub, en pedalklub og en skakklub foruden Vorgod-Barde Motion og Fritid, der byder på badminton, fodbold, håndbold, gymnastik og meget andet. Vorgod-Barde har også en disc-golfbane.

I kraft af en stor fælles indsats blandt borgerne har byen også fået et sundhedshus med læge, fysioterapeut, psykolog og træningscenter i forbindelse med Vorgod-Barde Hallen. Vorgod-Barde har også forsamlingshus, kirke og plejehjem.

De rekreative områder langs Vorgod Å giver mulighed for gode oplevelser på gå- og løbeben plus cykling, og der er masser af muligheder for udflugter med madkurven, blandt andet til madpakkehuset med legeplads. En del af strækningen ved Vorgod Å er desuden kommunalt ejet og åben for frit fiskeri. Der kan også dyrkes kano- og kajaksport i Vorgod Å.