Logo
Logo Ringkøbing Skjern Kommune

Faster

6900 Skjern

Faster er tæt forbundet med Astrup

Skoler

Skoler:
Faster Skole

Indkøbsmuligheder

Indkøbsmuligheder:
Astrup Købmandshandel

Sportsfaciliteter

Sportsfaciliteter:
Aktivitetshuset i Astrup

Offentlig transport

Offentlig transport:
Bus

Natur

Natur:
Ejstrup Søerne/Skjern Å

Byliv

Byliv:
Skjern By

Faster - i tæt fællesskab med Astrup og nær ved Skjern

Faster-Astrup kaldes området med de to små landsbyer byer Astrup og Faster oftest. Faster Sogn har fået prisen som ”Årets Landsby 2022” i Ringkøbing-Skjern Kommune og Landsbyprisen 2022, der uddeles af Region Midtjylland.

Faster Sogn omfatter landsbyerne Faster og Astrup. Der er kun to km i mellem dem, og de har tilsammen ca. 340 indbyggere. De fleste bor i Astrup.

I Faster by er der kirke og forsamlingshus, mens Faster Skole ligger i Astrup. Skolen har elever fra 0. til 6. klasse. Ved siden af skolen ligger SFO og en daginstitution med vuggestue- og børnehavegrupper. Samme sted ligger idrætsanlæg og Aktivitetshuset, hvor hallen, gymnastiksalen og mødelokaler bruges aktivt af både skolen og de lokale foreninger. Faster-Astrup har omkring en snes foreninger, lige fra badminton-, bold- og cykelklub til strikkeklub, gymnastik- og jagtforening.

Fra Faster-Astrup er der kun få minutters kørsel til de spændende rekreative arealer ved Ejstrup-søerne og plantage. Ved de gamle brunkulslejre er der masser af plads til motionsaktiviteter, cykel- og gåture og udflugter med madpakken for hele familien. Tæt på er der også en svæveflyveklub.

Der er mulighed for dagligvareindkøb i Astrup Købmandshandel og ellers er der et alsidigt udvalg af butikker og byliv i Skjern - kun otte minutters kørsel fra Faster.