Logo
Logo Ringkøbing Skjern Kommune

Hover

6971 Spjald

Hover ligger mellem Ringkøbing, Videbæk, Holstebro og Skjern

Alle områder
Skoler

Skoler:
Hover-Torsted Friskole

Indkøbsmuligheder

Indkøbsmuligheder:
Spjald

Sportsfaciliteter

Sportsfaciliteter:
Hover Fritids- og Kulturcenter

Offentlig transport

Offentlig transport:
Bus

Natur

Natur:
Hoverdal Plantage/Hover Å

Byliv

Byliv:
Spjald

Hover - tæt på Hover Å og Hoverdal Plantage

Hover sogn med ca. 400 indbyggere ligger i et naturskønt område i den nordlige del af Ringkøbing-Skjern Kommune, tæt ved Hoverdal Plantage. Der bor ca. 140 i selve landsbyen Hover, der mod syd afgrænses af Hover Å.

Hoverdal Plantage blev anlagt i 1891 for at mindske sandflugt på hederne mellem landsbyerne Hover og Torsted.

På Naturstyrelsen side om Hoverdal Plantage kan findes både kort med stier, vandre- og løberuter, lejrpladser, seværdigheder og gode historier om området. Der er mulighed for at købe dagjagter. Kommunen ejer arealer ved Hover Å, hvor der er adgang til gratis fiskeri, og Hover Å er også et yndet sted til kanosejlads.

I Hover Fritids- og Kulturcenter er der mulighed for at dyrke fritidsaktiviteter som badminton, gymnastik og fodbold både ude og inde.

Hover har et tæt samarbejde med nabobyen Torsted. Her ligger Hover-Torsted Friskole (0.-8. kl.), som de fleste børn i Hover bruger. I midten af Hover ligger Hover-Torsted Børnehus, et selvejende dagtilbud indrettet i den gamle skole. Der er vuggestue, børnehave og skolefritidsordning, og institutionen har Friluftsrådets Grønne flag.

Hover har også et forsamlingshus og en kirke. Kirken, der ligger lidt vest for byen, er uden tårn og fremstår næsten, som da den blev bygget i 1100-taller. Det er i øvrigt den eneste landsbykirke, der er optaget i den danske arkitekturkanon.