Logo
Logo Ringkøbing Skjern Kommune

Lem

6940 Lem St

Stationsbyen Lem ligger på togstrækningen mellem Ringkøbing og Skjern

Skoler

Skoler:
Lem Stationsskole

Indkøbsmuligheder

Indkøbsmuligheder:
Dagli´Brugsen

Sportsfaciliteter

Sportsfaciliteter:
Lem Hallen / Lem Svømmebad

Offentlig transport

Offentlig transport:
Tog /Bus

Natur

Natur:
Fjord/Skov

Byliv

Byliv:
Museum/pizzeria/cafeteria

Lem kaldes også for Smedenes By

Der bor ca. 1.300 i stationsbyen Lem, der er den syvende største by i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Lem St. er kendt for sine godt 2.000 ingeniør- og industriarbejdspladser på både store og mindre metal- og produktionsvirksomheder og kaldes derfor også Smedenes By. Vindmøllegiganten Vestas blev grundlagt i Lem St. og er områdets største arbejdsplads. Mange af de øvrige virksomheder er opstået i forbindelse med Vestas vindmølleproduktion.

Historien om industriudviklingen i Lem St. fortælles i det lille museum i Smedenes Hus, der også giver plads til iværksættere, et teknologicenter og mødearrangementer.

I Lem stationsby er der både kommunal og privat dagpleje, børnehave, skolefritidsordning, skole med overbygning og plejehjem.

Der er et meget aktivt forenings- og fritidsliv i byen, der har en svømmehal med varmtvandsbassin, og en idrætshal, hvor der blandt andet dyrkes fodbold, håndbold, volleyball, badminton og gymnastik. Hallen har også cafeteria, og byen har et pizzeria.

Der er enkelte butikker foruden Dagli´Brugsen, mens et større udvalg af butikker kan findes i de nærliggende større byer. Lem St. ligger godt ti minutters kørsel fra Ringkøbing og Skjern og fem minutter fra Ringkøbing Fjord.

Der er togforbindelser til Ringkøbing og Skjern. Der er også busforbindelser til og fra Lem St. og mulighed for at bruge delebil. Skal du videre ud i landet, er der en halv times kørsel til motorvejsforbindelserne ved Herning og ca. en time til lufthavnene i Karup og Billund.