Logo
Logo Ringkøbing Skjern Kommune

Ringkøbing

6950 Ringkøbing

En af Danmarks ældste købstæder - lige ved Ringkøbing Fjord

Skoler

Skoler:
To folkeskoleafdelinger, tre gymnasier mv.

Indkøbsmuligheder

Indkøbsmuligheder:
Mange dagligvare-, mode- og specialbutikker

Sportsfaciliteter

Sportsfaciliteter:
Flere idræts- og svømmehaller, sportsanlæg mv.

Offentlig transport

Offentlig transport:
Flere bus- og togforbindelser

Natur

Natur:
Fjord, parker og skov

Byliv

Byliv:
Mange restauranter, cafeer, museum, teater, bio

Ringkøbing - aktivt handels- og kulturliv tæt på fjorden

Ringkøbing er med ca. 10.000 indbyggere Ringkøbing-Skjern Kommunens største by. Byens centrum domineres af den unikke placering ved havnen og Ringkøbing Fjord plus af de mange gamle velbevarede huse med røde tegltage og brostensbelagte gader.

Ringkøbing har også store veludviklede beboelsesområder og udbygges med en stor naturbydel langs med fjorden. Byen har et aktivt handels- og erhvervsliv med mange store virksomheder. På grund af efterspørgslen fra byens mange gæster er der mange forskellige butikker og flere specialbutikker, som ellers normalt kun findes i væsentligt større byer. Ringkøbing har også flere cafeer og restauranter.

Ringkøbing har fire daginstitutioner, en folkeskole med to store afdelinger, 10. klasse, specialskole, tre gymnasier samt VUC-afdeling. Byen har et aktivt foreningsliv og et rigt kultur- og fritidsmiljø med blandt andet biograf, teater, idræts- og svømmehaller, sportsanlæg og vandsportsaktiviteter i fjorden. Det er et veludviklet stisystem til både gå-, løbe- og cykelture blandt andet langs fjorden.