Logo
Logo Ringkøbing Skjern Kommune

Skjern

6900 Skjern

Skjern er den næststørste by i Ringkøbing-Skjern Kommune

Skoler

Skoler:
To folkeskoleafdelinger, friskole, specialskole, gymnasier

Indkøbsmuligheder

Indkøbsmuligheder:
Flere dagligvare- og specialbutikker

Sportsfaciliteter

Sportsfaciliteter:
Idræts- og kulturcenter

Offentlig transport

Offentlig transport:
Tog/busser

Natur

Natur:
Skjern Å-dalen

Byliv

Byliv:
Cafeer/restauranter/foreningsliv

Skjern - håndbold, laks og Skjern Å-dalen

Skjern har knap 8.000 indbyggere og er den næststørste by i Ringkøbing-Skjern Kommune. Byen er kendt vidt omkring. Blandt andet på grund af Skjern Håndbold, Skjern Å-laksen, Skjern Å, som er Danmarks vandrigeste å, og Nordeuropas største natur-genopretningsprojekt. Skjern Å danner også Danmarks eneste floddelta ved udløbet i Ringkøbing Fjord. Der er derfor mulighed for aktiviteter og store naturoplevelser tæt på byen.

I byen er der også "Den grønne korridor", der består af flere rekreative byrum, som kæder byen sammen og blandt andet giver mange muligheder for at cykle, gå eller løbe rundt.

Skjern er et knudepunkt for togforbindelser mod nord, syd og øst, og de tilsvarende gode vejforbindelser gør det nemt at komme til andre dele af Vest- og Midtjylland. Skjern er også centrum for en række store industri- og produktionsvirksomheder med mange arbejdspladser. Byen har samtidig et alsidigt handelsliv, et aktivt foreningsliv plus et byliv med cafeer og restauranter.

Skjern har en folkeskole med to store afdelinger, en specialskole, en privatskole, 10. klassecenter og to gymnasier. Skjern har også en efterskole, VUC, en teknisk skole, en produktionsskole og videregående uddannelsesmuligheder fra Innovest.

Ringkøbing-Skjern Idræts- og Kulturcenter byder ud over Skjern Håndbolds hjemmekampe på alt - fra alle former for boldspil, fitness, gymnastik og bowling til koncerter, dans og fester. Der er svømmehal i nabobyen Tarm.