Logo
Logo Ringkøbing Skjern Kommune

Astrup

6900 Skjern

Astrup er en del af Faster Sogn og ligger midt i mellem Skjern og Videbæk

Skoler

Skoler:
Faster Skole

Indkøbsmuligheder

Indkøbsmuligheder:
Astrup Købmandshandel

Sportsfaciliteter

Sportsfaciliteter:
Aktivitetscentret

Offentlig transport

Offentlig transport:
Bus

Natur

Natur:
Ejstrup-søerne og -plantage

Byliv

Byliv:
Skjern og Videbæk

Astrup - midt i naturen mellem Skjern og Videbæk

Faster-Astrup kaldes området med de to små landsbyer Astrup og Faster oftest. Faster Sogn har fået prisen som ”Årets Landsby 2022” i Ringkøbing-Skjern Kommune og Landsbyprisen 2022, der uddeles af Region Midtjylland.

Der bor knap 900 i sognet, og flest - ca. 260 - bor samlet i Astrup. Astrup er også hjemsted for Faster Skole, der har elever fra 0. til 6. klasse. For børnene er det nemt - lige ved siden af skolen ligger SFO og en daginstitution med vuggestue- og børnehavegrupper. Samme sted ligger idrætsanlæg og Aktivitetshuset, hvor hallen, gymnastiksalen og mødelokaler bruges aktivt af både skolen og de lokale foreninger.

Der er et bredt foreningsliv i Faster-Astrup med omkring en snes foreninger, der spænder fra badminton-, bold- og cykelklub til strikkeklub, gymnastik- og jagtforening. Der er flere gang- og cykelruter rundt om byen, og der er kun få minutters kørsel til de spændende rekreative arealer ved Ejstrup-søerne og plantage. Ved de gamle brunkulslejre er der masser af plads til motionsaktiviteter, hyggelige gåture og udflugter med madpakken for hele familien.

Der er også en svæveflyveklub i området.

Der er mulighed for dagligvareindkøb i Astrup købmandshandel, der er indrettet i det gamle mejeri midt i byen, og ellers er der et alsidigt udvalg af butikker og byliv i Skjern eller Videbæk - kun ti minutters kørsel fra Faster-Astrup.